BU AY Kİ METALSAN DERGİSİNDE Kİ YAZIMIZ

“Misyonumuz: İleri Vakum Teknolojileri ile Sızdırmazlık Test Sistemlerini Farklı Uygulamalarla Endüstriye Kazandırarak Verimliliği Arttırmak!  ”

1989 yılında faaliyetlerine İstanbul’da başlayan An-ka Analiz & Kalite Kontrol Cih. San. Tic. Ltd. Şti. Ar-ge, İleri Vakum Teknolojileri, Kalite Kontrol, Test, Görüntüleme, Analitik, Laboratuvar, Isıtma Sistemleri ve   uygulamalarıyla Endüstride çeşitli sektörlere yön verip, Sanayii kuruluşlarının yanında yer almaktadır. Pandemi döneminde de, verimlilik ve sürdürülebilirlik esasıyla Sanayii ve Devlet kuruluşlarının daha kaliteli ürünler üretmesine yönelik çözümlerle faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Ürün çeşitleriniz konusunda bilgi verir misiniz? 

An-ka Analiz olarak 31 yılı aşkın süredir uzmanlık alanlarımızdan vazgeçmeyerek,  ileri vakum teknolojilerinin, tek kaynaktan vakum çözümleriyle, yüksek emiş kapasiteli vakum pompaları, turbo moleküler pompalar, sızdırmazlık bağlantı ekipmanları, helyum geri dönüşüm sistemleri, vakum chamber üretimleri ve tasarımları,  sızdırmazlık test sistemleri, kalite kontrol test cihazları, laboratuvar ve analitik cihazları, optik cihaz, mikroskop, görüntüleme sistemleri, atmosfer kontrollü yüksek sıcaklık fırın sistemleri konusunda Türkiye’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren üreticilere, bu teknolojilerin kazandırılması, ithalat, mümessillik, mühendislik, servis ve ihtiyaca uygun çözümler sunmak şeklinde özetleyebiliriz,

 

Yılın ilk dönemini firmanız açısından değerlendirir misiniz? 

Hizmet verdiğimiz ürün gruplarının ithalat ve tedarik zinciri süreçleri Pandemi döneminde bir hayli zorlu geçti. Aynı zamanda kur dalgalanmalarının yarattığı endişe kobilerin hareket mekanizmaları ve dinamiklerine zarar verdi.

 

Bu süreci fırsata nasıl çevirebiliriz düşüncesiyle mühendislik ve know-how alt yapımızı kullanarak vakum chamber ve sistem üretimlerine yoğunlaşıp, servis hizmetlerine ağırlık vererek katma değer sağlamaya devam ettik. Servis istasyonumuz ve ofis alanlarımızda gerekli hijyen önlemlerini devreye sokarak, vardiya sıkılığını ve çalışan sayısını sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenledik. 


Pandemi döneminde kapasite kullanım oranınız nasıl gerçekleşiyor? İç pazarda tedarikçisi olduğunuz temel sektörlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirir misiniz?

 

Pandemi döneminde ağırlıklı olarak Enerji ve Otomotiv Sektöründen gelen ihtiyaca yönelik olan talepler kapasitemizi bu sektörlere yönelik kullanmamıza sebebiyet verdi. İç pazarda satış hacmi ve mevcut ürün gruplarına servis vererek verimliliği düşürmemeye çalıştık. Bu anlamda ciddi bir azalma yaşamadık. Ancak küresel bir salgınla karşı karşıya olmamızdan ötürü İthalat ve Ürün Tedariği konusunda mecburi ertelemelerle karşılaştık. Bu doğrultuda koşulların elverdiği ölçüde, risk faktörlerini hesaplayarak tabi projelere özel sistem ve ürünler geliştirerek tek kaynaktan çözümler sunmaya ara vermeden devam ediyoruz.  

 

Yeni normalde Digitalleşme ve Çalışma Şekillerinin Değişikliğe Uğramasıyla İlgili Ne Düşünüyorsunuz?

Şirket olarak yenilikçi yapımızı, tedarik zinciri süreçlerimizi zamana karşı daha verimli ve sürdürülebilir olması açısından son teknoloji yazılım yatırımları yaparak göstermeye çalıştık. 

Bu doğrultuda iş akış ve operasyon planlarında hem ekibimize fayda sağladık, hem de ihtiyaçlarına çözüm ürettiğimiz iş ortaklarımıza fayda sağladık. Yaptığımız yatırımlar sonucu süreçleri izlenebilir ve ölçülebilir hale getirdik. Bu şekilde mevcut kapasitemizi maksimize ettik. Yapacağımız yatırımlar içinde fırsatları daha sağlıklı yönetir hale geldik.

 

 

İleri Teknoloji ve Ar-ge süreçlerinde ki Uygulamalarda Kalite Bilinci Neden Bu Kadar Önemlidir.? 

Hayatımızın her yerinde hayatımızı kolaylaştıran ne varsa ar-ge süreçlerinde başlatılan kapsamlı çalışmalar sonucu ileri teknolojiler kullanılarak hayata geçirilmektedir. Bir Ülkenin kalite bilinci sanayinin her kolunda ne kadar gelişirse, o Ülkenin her alanda ilerlemesi çok daha kolaylaşır. 

Ülkemizde İleri Teknoloji ve Ar-ge yatırımlarına yönelik Sanayii- Kobi- Üniversite işbirliği süreçleri daha kapsamlı hale getirilebilir. Ar-ge – Üretim - Pazarlama süreçlerini Devlet destekli paketlerle arttırarak katma değer sağlayan üretim şekliye ihracata yön verilebilir. 

Ülkemizin diğer Ülkelere göre elinde bulundurduğu birçok avantajı Kalite Bilinciyle birleştirerek ileri teknoloji ürünlerinin üretimiyle ilgili daha fazla çalışma yapılabilir. Bu açıdan çok önemlidir.

 

Teşekkürler.

Saygılarımla,

 

An-ka Analiz & Kalite Kontrol Cih.San.Tic.Ltd.Şti.

Emre Ali Bağış 

Yönetim Kurulu